تکنولوژی SMD

تکنولوژی SMD به بیان ساده

 

تکنولوژی SMD

چیپ‌های تکنولوژی SMD مخفف ( Surface Mount Devices) یا “قطعه نصب شونده بر روی سطح” بر اساس اتصال بر روی PCB (صفحه) طراحی شده‌اند.

پکیج‌های SMD بر خلاف DIP‌ ها که دارای دو پایه‌اند و کاتد بر روی برد بوده، می‌تواند 2، 4 یا 6 اتصال بر روی برد داشته باشند و این بستگی به تعداد تراشه های داخل چیپ SMD دارد که در طراحی برای هر دیود یک مدار جداگانه در نظر گرفته شده است.

در اوایل دهه ی ۱۹۶۰ از تکنولوژی ال ای دی DIP استفاده می شد که با پیشرفت تکنولوژی و به دلیل تک رنگ بودن و بهره نوری پایین، لامپ ال ای دی DIP متحول شد و دانشمندان تکنولوژی ساخت تراشه های SMD را اختراع نمودند.

این تکنولوژی پیشرفته در لامپ های ال ای دی، منجر به ساخت لامپ های بسیار کارآمدتر، با تنوع رنگ بیشتر، وضوح بالاتر، حجم بسیار کمتر و زاویه ی دید بهتر همراه با صرفه جویی انرژی بیشتری با نام چیپ SMD گردید.

 

 

مزایای تکنولوژی SMD

 

تکنولوژی SMD

چیپ‌های SMD به دلیل تنوع و قابلیت انعطاف پذیری در طراحی و کارکرد، تاثیر شگرفی در توسعه صنعت ال‌ای‌دی داشته‌اند که یکی از مهمترین دلایل آن توان بهره‌گیری از سه چیپ بر روی یک پکیج است. هنگامی که پکیج شامل سه چیپ قرمز، سبز و آبی باشد، قابلیت تولید تمامی رنگ‌ها را خواهد داشت.

این نوع چیپ‌ها در مقایسه با DIP بسیار کوچکتر هستند که باعث کاربری‌های گسترده‌تر SMD می‌شود و طراحی‌های مختلف را امکان‌پذیر می‌سازد. SMD توانایی بسیار زیادی در ترکیب رنگ‌های نوری دارد که از جمله ویژگی‌های بارز این تکنولوژی به شمار می‌آید.

تکنولوژی ال‌ای‌دی SMD امکان تولید اتوماتیک، افزایش کنترل کیفیت ساخت، توزیع حرارتی بهتر، خروجی نور بالا و طول عمر بالاتری را میسر می‌سازد.

این تکنولوژی پیشرفته در لامپ های ال ای دی، منجر به تولید لامپ های بسیار کارآمدتر، با گوناگونی رنگ بیشتر، وضوح بیشتر، حجم بسیار کمتر و زاویه ی دید مناسب تر همراه با صرفه جویی انرژی کمتر به اسم لامپ اس ام دی گردید.

اولین و مهمترین پارامتر لامپ های SMD مصرف انرژی پایین آن است و در گام دوم به محض ولتاژدهی، روشن شده و به حداکثر نور خود می رسد.

 در لامپ های اس ام دی بر خلاف لامپ های کم مصرف معمولی نور در همه جهات منتشر نمی شود بلکه این امکان وجود دارد که تابش نور بسته به میل و نیاز شما تنظیم شود. این موضوع زمانی که شما به تمرکز نور نیاز دارید اهمیت ویژه ای پیدا می کند.

 

 

ساختار چیپ های SMD

 

تکنولوژی SMD

ال ای دی هایی که بر پایه این تکنولوژی ساخته می شوند، دو یا چند پایه برای لحیم کاری دارند. به اضافه یک پد مخصوص برای انتقال حرارت به صورت نرمال که معمولا جنس این پد، باید از جنس مس با کیفیت باشد. از این رو ال ای دی هایی که فاقد مس مرغوب یا فلزات مناسب تر هستند در انتقال حرارت به مشکل بر می خورند و در نتیجه طول عمر مفید و استاندارد آن ها کاهش می یابد.

عموما ال ای دی های SMD با نام های 2835, 3528, 3020, 3030, 3535, 3014, 4014, 5050, 5060, 5730 در بازار شناخته می شوند. همانطور که مشاهده می نمایید این نام ها از دو عدد، 2 رقمی تشکیل شده اند که نشانگر سایز چیپ ال ای دی (منشا نور) می باشد. برای مثال در ال ای دی های معروف 5050 سایز چیپ 50 × 50 میکرو متر (µm)  است.

چیپ های اس ام دی اغلب در توان های ۰٫۵ وات تا ۱ وات در بازار موجود هستند. یک سمت چیپ به قطب مثبت و سمت دیگر آن به قطب منفی متصل است و بین این دو سر، سطح تابشی قرار دارد، هرچه این سطح تابشی بزرگتر باشد، چیپ بزرگ تر و به طبع آن نور بیشتری ساطع می کند.

البته لازم به ذکر است که میزان نور تولید شده به شرکت سازنده چیپ و کیفیت ساخت آن وابسطه است و به همین دلیل نمیتوان سایز چیپ را به عنوان معیار نوردهی بیشتر در نظر گرفت.

 

 

مونتاژ قطعات SMD با خمیر قلع

 

تکنولوژی SMD

در ال ای دی smd جهت بالا بردن توان و طول عمر ال ای دی ها و همچنین بهبود کیفیت لحیم کاری، تولید کنندگان به تولید ال ای دی SMD روی آوردند.

ال ای دی ها دارای دو یا چند پایه جهت لحیم کاری میباشند و روی یک پد مخصوص، از جنس مس یا آلیاژ های دیگر فلزی با قابلیت انتقال حرارت، لحیم می شوند.

وقتی این پد از مس نامرغوب یا فلزات بی کیفیت ساخته شوند در انتقال حرارت به مشکل خورده و باعث کاهش طول عمر اس ام دی خواهند شد.

برای مونتاژ دستی قطعات الکترونیکی SMD می توانید از سیم لحیم های نازک 0.4 موجود در بازار استفاده کنید ولی اگر قصد تولید برد های الکترونیکی در مقیاس نیمه انبوه را دارید پیشنهاد میکنیم، استنسیل را با طلق های موجود در بازار با استفاده از دستگاه لیزر ساخته و استفاده نمایید.

با این روش کافیست طرح خود را با دستگاه لیزر روی طلق با توان بالا حکاکی کنید. در نظر داشته باشید که اگر دستگاه را روی حالت برش تنظیم نمایید، لبه طرح بر اثر حرارت آب شده و استنسیل شما غیر قابل استفاده خواهد شد.

پس از آن با یک کاردک و مقداری خمیر قلع می توانید قلع ریزی خود را شروع کرده و سپس قطعات را بچینید.

 

شرکت دیولایت نیز با دارا بودن تجربه در عرصه ی وارادات و تامین قطعات SMD، میتواند شما را در این زمینه همراهی کند.

 

ما را در بهبود کیفیت مطالب همراهی کنید، اگر اطلاعاتی دارید که کامل کننده این مقاله می باشد، در بخش پیشنهادات و انتقادات برای ما ارسال کنید.

 


 

♦ پیشنهادات و انتقادات

 

Bookmark the permalink.
5 2 رای ها
میزان رضایت شما
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها