تکنولوژی DIP به بیان ساده
تکنولوژی الایدی DIP (Dual In-Line Package) که در برخی موارد تحت عنوان T-Type نیز شناخته میشود، سابقهای بیش از پنجاه سال دارد و احتمالاً اولین تصویری که از الایدی در ذهن شما نقش میبندد، DIP است.
الایدی DIP پنج میلیمتری، از قدیمیترین و شناختهشدهترین نوع الایدی هستند که در بازار ایران به نام پنج میلیمتری، کلاهی و … شناخته میشوند و در سالهای ابتدائی کاربرد زیادی در تولیدات روشنایی و نورپردازی داشتند.
این نوع از الایدیها از یک پکیج پلاستیکی کپسول مانند تشکیل شده است که چیپ الایدی در داخل آن تعبیه شده و دو پایه بلند فلزی به عنوان اتصال از آن خارج شده است.
برخی از این نوع الایدیها دارای یک برجستگی پلاستیکی اضافه هستند که کار یک لنز ساده را انجام میدهد. پوشش پلاستیکی و اپوکسی رویه این نوع الایدی باعث تمرکز نور شده و همانند یک لنز عمل و نور ناشی از دیود را متمرکز میکند.
پوشش بیرونی الایدیهای DIP هم شامل یک لبه صاف میباشد که معرف پایه کاتد الایدیهای DIP میباشد.
این نوع الایدیها در زمان ساخت قابلیت دستکاری چندانی ندارند و به همین دلیل دارای تنوع زیادی نیستند. همچنین زاویه تابش در آنها 38 درجه است که ناحیه بزرگی را پوشش نمی دهند.
DIPها شار نوری بین 3 الی 4 لومن برای هر الایدی تولید میکنند. محدوده عملکرد ولتاژ آنها بین 5 تا 24 ولت (بسته به ساخت هر کدام) میباشد که ولتاژ معمول در این نوع الایدیها 12 ولت میباشد. هر کدام از الایدیهای DIP دارای توان مصرفی بین 0/08 یا 0.05 وات میباشد.
کاربرد تکنولوژی DIP
امروزه از این نوع الایدیها کمتر در صنعت روشنایی استفاده میشود، چرا که محصولات ساختهشده با استفاده از این تکنولوژی نسبت به محصولات با تکنولوژیهای جدید SMD و COB نور خروجی و بازده کمتر، افت شار نوری بیشتر و شاخص نمود رنگ کمتری دارند. علت اصلی کاهش نور این الایدیها وجود ساختار پلاستیکی عایق در اطراف الایدی است که مانع از خروجی گرمای تولید شده توسط چیپ الایدی به بیرون و افزایش دمای آن میشود که در طولانی مدت باعث کاهش نور آنها میگردد.
اگرچه طول عمر این محصول نسبت به سایر تکنولوژیها کمتر میباشد، اما کماکان استفاده از آنها در نمایشگرهای بزرگ، تابلوها، علائم و کمابیش در تجهیزات الکترونیکی بهعنوان نمایشگر مورد استفاده قرار میگیرند که دلیل اصلی آن هزینه پایین، درخشندگی بالا و سهولت در مونتاژ غیر اتوماتیک (دستی) میباشد.
معایب تکنولوژی DIP
تولید انبوه بردهای الکترونیک، برای به صرفه بودن باید در شرایط کاملا مکانیزه ای صورت گیرد تا حداقل هزینه های تولید را در بر داشته باشد.
قطعات الکترونیکی DIP پایه ایی در چنین چهارچوبی نمی گنجند، اگرچه که مکانیزاسیون تا حدودی قابل پیاده سازی است، اما به عنوان مثال پایه های قطعات برای نصب روی PCB باید به اندازه دقیقی از قبل خم شوند.
حتی در شرایطی که به صورت اتوماتیک قطعات DIP به روی PCB نصب می شوند باز هم مشکلاتی مانند درست جا نرفتن پایه ها بروز میکند که سرعت پروسه تولید را به صورت قابل توجهی کاهش میدهد.
به جای استفاده از سیم ها (پایه های DIP) جهت اتصال قطعه DIP به PCB، در فناوری SMT خود قطعه SMD به صورت مستقیم به PAD های برد مدارچاپی لحیم میشود.
همچنین این عمل موجب صرفه جویی در هزینه های ایجاد سوراخ در PCB میگردد.
با توجه به اینکه در این حالت قطعات به جای اینکه از طریق سوراخهای روی برد نصب شوند، مستقیما روی سطح برد نصب میشوند، این تکنولوژی جدید SMT یا فن آوری نصب سطحی و قطعات مورد استفاده در آن هم SMD یا قطعات نصب سطحی نامیده میشود.
ایده ی فن آوری SMT به دلیل بالا بردن سطح مکانیزاسیون و در نتیجه صرفه جویی قابل توجه در هزینه های تولید به سرعت مورد پذیرش قرار گرفت.
شرکت دیولایت با داشتن دانش کافی در زمینه ی الایدی میتواند شما را در زمینه ی الایدیهای با تکنولوژی SMT همراهی کند، تا بتوانید محصولات تولیدی خود را با بهترین کیفیت و در عین حال مقرون بصرفه تر به بازار ارائه کنید.
ما را در بهبود کیفیت مطالب همراهی کنید، اگر اطلاعاتی دارید که کامل کننده این مقاله می باشد، در بخش پیشنهادات و انتقادات برای ما ارسال کنید.