تکنولوژی COB

تکنولوژی COB به بیان ساده

 

 

تکنولوژی COB مخفف عبارت (Chip on Board)، پيشرفت تازه‌ای در زمينه توليد لامپ‌های ال‌ای‌دی می‌باشد. چیپ‌های  COB بر خلاف ال‌ای‌دی SMD‌ها با اتصال فشرده‌ی تراشه‌ها به یکدیگر، به شکل یک پنل یک تکه و کوچک شده‌اند و نور را به صورت یکنواخت پخش می‌کند.

از آنجايی که تمامی ديودها به صورت متمرکز بر روی يک بورد قرار گرفته‌اند، در نتيجه گرمای بيشتری هم توليد می‌شود که برای کاهش گرمای توليد شده، یک هيت سينک قرار می‌دهیم.
اين هيت سينک عمدتاً از جنس آلومينيوم ساخته شده که موجب افزایش قیمت لامپ COB در مقايسه با لامپ SMD  می‌شود. چنانچه از اين هيت سينک استفاده نشود، به مرور زمان در ميزان روشنایی و کيفيت نور لامپ، تأثيرات منفی می‌گذارد.
يک چيپ COB در مجموع، داراي دو الکترود مثبت و دو الکترود منفي (دو اتصال) در کل مدار است. وجود دو اتصال در اين چيپ، موجب می شود که چيپ‌های COB قادر به توليد رنگ‌های متنوع نباشد.

 

 

ساختار تکنولوژی COB

 

تکنولوژی-COB

تکنولوژی COB بدان معناست که قسمت‌های مختلف ال‌ای‌دی از جمله مدار، لايه فلوئورسنتی و سيم ارتباطی همگی در مدار چاپی ساخته شده که برای ماژول‌هايی با پخش نور متمرکز به کار گرفته می‌شود.
در چيپ‌های COB، تراشه‌ی نيمه‌هادی به طور مستقيم توسط يک چسب حرارتی با دمای بالا بر روی بورد اصلی توسط وایر متصل می‌شود. اين واير از جنس طلا با ضخامت ميکرومتری، ارتباط الکتريکی را برقرار می‌کند.
نهايتا تمامی قطعات برای محافظت در مقابل آلودگی و آسیب با لايه‌ای پوشش داده می‌شوند. برای ايجاد اين لايه از روشی که اصطلاحا به آن سد و پرکردن گفته می‌شود، استفاده می‌کنند. بدين ترتيب که ابتدا سراسر قطعات را يک سد کشيده و سپس قطعات را توسط يک ماده چسبناک پوشش می‌دهند. در مرحله ی آخر، فضای ميانی را با مايعی که به تدريج سخت می‌شود، پر خواهند کرد.

مزايای تکنولوژی COB

 

تکنولوژی COB

 

راندمان بالا

چراغ های مجهز به چيپ‌های ال‌ای‌دی COB، ضمن صرفه جويی بيشتر در مصرف انرژی، دارای راندمان بالاتری نسبت به خانواده های مختلف ال‌ای‌دی مانند DIP ها، پاور ال‌ای‌دی‌ها و … می‌باشند.

 

فشرده‌تر شدن چيپ

کوچکتر شدن چيپ‌های COB نسبت به تکنولوژی‌های استاندارد ديگر، خروجی لومن در هر متر مربع را افزایش می‌دهد.

 

توليد گرمای کمتر

چراغ‌ها يا لامپ‌های COB به دلیل تولید گرمای کمتر، دارای هيت سينک يا خنک کننده کوچکتری هستند که این عمر از وزن کلی چراغ کاسته و باعث کوچکتر شدن فضای اشغال شده‌ی چراغ می‌شود.

 

فاقد پوشش پخش کننده نور

چيپ هاي COB فاقد پوشش پخش کننده نور (ديفوزر) می‌باشند، به اين صورت که خود منبع نور در مساحت بيشتری نور توليد می‌کند و اين باعث خيرگی کمتر چشم نسبت به منابع ال‌ای‌دی ديگر می‌شود. در عين حال نيازی به پوشش خارجی نيز ندارد و اين موجب جلوگيری از هدرهی نور خواهد شد.

 

طول عمر بالاتر

تکنولوژی جديد ساخت چيپ‌های COB بدلیل رقابت توليد‌کنندگان در بالا بردن ويژگی‌ چيپ‌های COB، ضمن بالا بردن کيفيت اين نوع چراغ ها، طول عمر اين لامپ ها را به شکلی محسوس بالاتر برده. ضمن اينکه استفاده از هيت‌سينک‌های مناسب و سراميکی نقش بسزايی در افزايش کارايی و طول عمر چراغ‌ها ايفا می‌کنند.

 

نور با کيفيت بالاتر

با ظهور تکنولوژی COB و بهره گيری از موارد بالا، شاخص نمود رنگ يا CRI که در محصولات روشنايی با واحد Ra نشان داده مي‌شود، به بالاترين سطح خود نزديک تر شده است.

(مشاهده مقاله‌ی شاخص نمود رنگ يا CRI)

کاربرد تکنولوژي COB

 

 

چيپ‌های COB امروزه در انواع صنايع مختلف به علت ويژگی‌های خاص خود به کار برده می‌شود، کارخانه‌های مختلف توليد‌کننده وسايل حمل و نقل مانند : اتومبيل سازی، کشتی، قطار، هواپيما و … تا کارخانه‌های ساخت تلفن همراه و چراغ‌های راهنمايی به منظور ايجاد روشنايی، از چراغ‌های ال‌ای‌دی COB استفاده می‌کنند. پروژکتورهای COB در وات‌های مختلف، لامپ‌های ال‌ای‌دی COB، انواع چراغ‌های COB فروشگاهی از جمله محصولات موجود در بازار می‌باشند.

 

ما را در بهبود کیفیت مطالب همراهی کنید، اگر اطلاعاتی دارید که کامل کننده این مقاله می باشد، در بخش پیشنهادات و انتقادات برای ما ارسال کنید.

 


 

♦ پیشنهادات و انتقادات

Bookmark the permalink.
5 1 رای
میزان رضایت شما
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها